torsdag 30 april 2009

Bolero


Hittade mönster på denna bolero i en allt om handarbete som jag lånade på biblioteket i ett helt annat syfte, och den gick faktiskt väldigt fort att virka. Den ser dock lite sned ut längst ner i kanten, ena hörnet viker sig inåt lite så jag funderar på om jag ska virka till nån liten krok bara för att det ska se mer jämt ut. Annars är jag nöjd med det, den ser längre ut på bilden än den faktiskt är, men den går bara till naveln. Blir nog perfekt till en klänning eller liknande.

Och ja, ni ser rätt, jag har blivit lite röd av solen idag, åt lunch på en uteservering och när jag kom hem så insåg jag att våren är här, trots att det blåser lite kyligt...

fredag 24 april 2009

Utlovad livebild

Här kommer den utlovade livebilden på byxorna. Det blev lite krångel för jag tyckte att de var väl lösa i midjan - kanske eftersom det inte var äkta mudd - så jag la till en resår och det innebar att jag fick klippa bort den gamla midjemudden (att sprätta den där jäkla _l_l_l_l-sömmen tar ju huuuuuuuundra år...) och sy om överdelen, vilket resulterade i att byxorna är aningens korta över grenpartiet, men det gör egentligen ingenting och detta är helt klart första plagget som jag känner att jag faktiskt kommer att använda...

tisdag 21 april 2009

KRUMITOTT: Elefanter, elefanter och UTLOTTNING!

Jag är nu med och tävlar om en supersöt liten elefant, kika in hos krumitott och tävla du med! KRUMITOTT: Elefanter, elefanter och UTLOTTNING!

måndag 20 april 2009

Muddisar

Den här bilden är lite mörk men föreställer ett par muddbyxor som jag hur länge som helst velat sy. Muddisar är ju mäkta populära i sybloggsvärlden så jag var tvungen att testa. Hade inget mönster men använde mig av ett byxmönster från nya majnumret av allt om handarbete, fast det mönstret är egentligen till ett par pösbyxor i helt annat material och stil, så jag har gjort om lite, dels med flit och dels av ren flax eftersom det var lite svårare att sy i velour än jag hade trott (eller nä, egentligen inte, men jag var för lat för att nåla....). Den blå färgen är lite klarare än bilden vill göra gällande. Imorgon ska jag testa hur de ser ut på och då kommer kanske en livebild så småningom.

dreggelpelle


Eftersom lillen dregglar som aldrig förr snodde jag ihop två dregglisar en kväll nu i veckan. Har dock inte laddat in bilderna förrän nu. Kul att sy dregglisar för det går så fort! Mönstret är samma som dreggelscarfen jag gjort tidigare, men jag gjorde två bakstycken för att få en platt scarf. Är supernöjd med passformen, dessa två har han ofta på sig!

onsdag 15 april 2009

snyggo

Har gett mig på att sy en sweatshirt och blev hyfsat nöjd med resultatet. Bilden är tyvärr lite mörk, och det är svårt med så små livemodeller som inte kan stå på egen hand :) Tröjan är lite hood-stil fast utan luvan men med en magficka mitt på. Tyget är rött och svart med små Simba-lejon på och som mudd har jag använt ett ekologiskt bomullstyg som inte egentligen är tänkt som muddväv men som funkade alldeles utmärkt.
Jag sydde i storlek 80 trots att 70 hade varit mycket bättre, nästa gång ska jag nog lita på storlekarna och sy nåt som lillen kan ha nu. Trots att mönstret var 80 så blev dock ärmarna för trånga första vändan, så det var till att sprätta och sy sömmen igen fast närmare kanten. Det gjorde som tur var susen, jag måste ha tagit för lite sömsmån eller nåt... Hur som helst, det enda lite negativa med tröjan är att den är aningens stor i halsringningen, vilket den ju säkert inte kommer vara när han växt i den ordentligt.
Mönstret är taget från ett allt om handarbete som jag lånat på biblioteket, men det är en vanlig enkel modell.

tisdag 14 april 2009

Vinterset



Passar på att blogga om en julklapp till min lillasyster, det är hon på bilden. Jag virkade henne matchande mössa, vantar och väska. Framförallt vantarna är jag riktigt nöjd med, de blev väldigt söta.

Samtliga mönster kommer från Drops design.

badrumsset


























Det här setet gjorde jag till min svägerska i födelsedagspresent. Det består av tre delar; en vanlig "burk" man kan ha lite saker i, en burk i samma storlek men som kan göras om till en påse genom att man viker upp kanten och drar i en dragsko, samt en necessär som rullas ihop och knyts med snöre. Necessären innehåller fack för det nödvändigaste och det finns lock som knäpps med tryckknapp så att sakerna inte ramlar ur. Jag är riktigt nöjd och framför allt älskar jag det mönstrade tyget!

måndag 6 april 2009

babysitter


Här kommer ett inlägg om ett av helgens projekt; nämligen att sy en ny sits till vår babysitter. Sittern är arvegods och var tidigare i ett brunt tyg med stora kaniner och andra djur på, vilket väl iof var helt okej (eller nä, ärligt så gillade jag inte tyget även om det var äkta retro..) Hur som helst så sparkade lillen sönder den nedre delen, tyget sprack helt enkelt längst ner och det kändes nödvändigt att åtgärda. Jag köpte ett mysigt svart tyg med spöken på och för att förstärka det hela så har jag ett vanligt skräptyg under som är hälften bomull hälften poly (tror jag). Sedan utgick jag från den gamla modellen, klippte och klistrade lite. (ja, inte bokstavligt talat då..) Gjorde sitthållaren bredare vilket jag tycker är både snyggare och mer praktiskt och jag kasserade en ryggsäck (midjeknäppningen som man ändå aldrig använder) för att få en knäppsele som kan dras åt och göras större. Själva övre delen där man sitter har en tunn skumgummidyna för att bli mjukare och stadigare, och där gjorde jag helt enkelt så att jag sydde in den gamla dynan i min nya version. Det var lite bökigt och tittar man på baksidan av sittern så är det inte helt perfekt, men det var det inte innan heller och jag tycker att det blev jättebra samt känns säkert (var lite orolig att hemmasytt skulle innebära att den inte tål belastning lika bra men den känns ännu stadigare nu än innan eftersom jag har dubbla tyger!!)

söndag 5 april 2009

I´m back!!

Puh, dåligt samvete jag har haft för att jag inte skrivit nåt på ett tag. Samtidigt vill man ju helst inte skriva nåt utan att ha något pyssel att visa upp, och jag har inte hunnit sy på sistone. Lillen har varit dålig och vaknat massor på nätterna, vilket resulterat i en tröttismamma som prioriterat sömn framför sömnad. Ja, så kan det bli ibland. Men nu är både lillen och jag på G igen, och i helgen har mami och papi varit här och passat barnbarn, så nu har jag klarat av två stora projekt. Ni skulle bara se, jag är mäkta stolt. Tyvärr får ni inga bilder ikväll, eftersom min dator gått sönder, så jag sitter på makens istället och jag vet ärligt talat inte hur man gör för att få in bilder från min kamera till hans dator.. Haha, stackars otekniska mig. Hur som helst, jag är säker på att det hela kommer att lösa sig imorgon och då ska ni få se mina senaste verk. Hoppas ingen hann tröttna på min blogg, man måste ju vårda den lilla skara följeslagare som man lyckats skrapa ihop. Nu är det natti natti för min del. / Neni